Vikebygd    -      Næringsliv    -      Vik Skule og Barnehage   -      Kyrkja   -      Kvamsåsen Rundt    -      Fotball   -      Orientering   -    Speidarane   -    Laurdagsklubben

Skjoldar/Vats/Vikebygd J14 på Norway Cup 2010

Skjoldar/Vats/Vikebygd J14 på Norway Cup 2010

(12.8.10 Svein Åge Hjorteland)


Klikk her for å laste ned bildet i stort formatI år som i fjor reiste J14 laget vårt til Ekeberg og Norway Cup. Vi hadde i år også fått plass på Ekeberg Camping i lag med Skjold IL, noe som både foreldre og spillere trivst med. Her bodde vi i telt, campingvogner og bobiler og så lenge været er bra er dette helt topp. Vi var heldigere med været i år, hadde regn natt til søndag, og så var det noenlunde bra vær frem til det ble regn på torsdag ettermiddag (da hadde dei fleste reist hjem). 

 

På Ekeberg Camping har Skjold IL totalt ca 100 plasser, så her bodde vi i lag med mange lokale lag som Skjold IL, Falkeid, Djerv 1919, Vindafjord, Stegaberg og Skjoldar/Vats/Vikebygd.

Før vi reiste til Norway Cup hadde vi bestilt oss nye flotte blå bortedrakter samt en Norway Cup genser. Her skaffet vi oss litt lokale sponsormidler, og resten av kostnaden tok spillerne selv. 
Vi hadde litt for få egne spillere (J14) så vi var heldige å få med to egne  J13 spillere (Margit Jamne og Magdele Fjeldheim) samt to J14 spillere fra Skudesnes IL (Helene og Marie Anglevik) slik at vi kunne med totalt 15 spillere.

 


 

Spillerne fra Skudesnes fikk ikke delta på Norway Cup med sin egen klubb så de ble kjempeglade når de fikk tilbud om å være med oss. Dette er spillere som vi har truffet på sonesamlinger og dette fungerte kjempebra på Norway Cup både sosialt og spillemessig.

 


Vi hadde fått trent godt i sommer og første målsetning var å komme oss videre til A-sluttspillet. Vi kom i pulje med Nessna, Oppsal og Hetlevik, første kamp mot Nessna på søndagen gikk på Abildsø kl 16:30. Både spillere og ledere var spent foran første kamp, kribler litt ekstra før vi har kommet i gang, men det gikk ikke så mange minuttene før den første ballen lå i nettet.

 

Når dommeren blåste av for pause ledet vi 5-0. Vi fortsatte på samme vis i 2.omgang og når dommeren blåste av kampen stod det 11-0. Da hadde ede verste nervene lagt seg og vi kunne lade opp til neste kamp. Jentene fikk beskjed om å være i seg senest kl. 23:00 da neste kamp gikk kl 09:00 på Ekeberg. Dette ble en helt annen kamp, det ble en jevn og tett kamp uten store målsjanser til noen av lagene, men 10 minutter før full tid kom vi på skuddhold fra ca 20 meter. Da den ballen gikk i nettet ble det ville jubelsener både på banen og sidelinja, slike tette kamper er kjekke å vinne!! To seiere betydde og at vi hadde klart vår første målsetning og var klar for A-sluttspillet.

 

Tirsdag ble det en ren puljefinale på Furuset mellom oss og Hetlevik som og hadde vunnet sine to første kamper. De hadde litt bedre målforskjell en oss, så vi var nødt for å vinne kampen for å bli puljevinner. En ny tett kamp uten de store målsjansene selv om vi syntes vi hadde et lite overtak og de største sjansene. Uansett hvor mye jentene kjempet i varmen så klarte ingen av lagene å score så resultatet ble 0-0


 

Det betydde at vi skulle møte Bring Children i 1/16 finalen på onsdag. De hadde vunnet alle sine kamper i puljespillet og vi var klar over at det ville bli en tøff match for jentene. Bring Children er et lag fra et stort barnehjem i Uganda som har et samarbeid med en klubb i Bergen. Kampen skulle gå på Ekeberg og den fikk mye oppmerksomhet både fra TV, journalister og masse publikum.

 

Jentene spilte en veldig god kamp, det var en ganske jevn kamp hvor spillet bølget frem og tilbake, men etter ca 15 minutter gikk Bring Children opp til 1-0. Deretter scoret de et enkelt mål helt i starten på 2. omgang, og når kreftene og konsentrasjonen var slutt så scoret de to mål helt i slutten av kampen slik at resultatet ble 4-0.


 
 
Kampen var nok jevnere en 4-0, men det var en fortjent seier til Bring Children. De var fysisk sterkere og raskere en oss, så vi ble litt på etterskudd gjennom hele kampen.Selv om skuffelsen var stor, spesielt hos jentene, så kom smilet litt frem når jentene fra Uganda kledde seg om og bød opp til afrikansk dans. Våre jenter ble med i dansen og ble foreviget både på TV og i aviser. 
Etter kampen kom Norges FotballForbund og lurte på om vi ville være med i ‘Fair Play’ teltet i lag med noen landslagspillere (jenter fra Kolbotn), Frode Grodås samt Per Ravn Omdal. Da var det bare å komme oss tilbake til campingen for å få i oss litt mat før vi skulle avgårde og møte ‘kjendisene’. Her fikk jentene høre litt om erfaringene til Frode Grodås samt jentene fra Kolbotn mhp hva som skal til for å bli gode fotballspillere. Per Ravn Omdal fortalte og litt om Fair Play. Når vi var ferdige her fikk alle jentene Fair Play T-skjorter, caps og lue.

 

Selv om det viktigste er å vinne fotballkamper så er det kjekt å få slike positive opplevelser også.

  
Tirsdag kveld etter puljespillet så hadde vi felles pizza kveld på campingen. Då lagde vi langbord med alle campingbordene vi hadde, og bestilte pizza’er hos Peppes Pizza. Været var bra og både store og små koset seg.

 

Torsdag morgen begynte de fleste å tenke på hjemveien, telt og vogner ble klargjort og utover dagen forsvant en og en vestover, det var vel kun en hard kjerne igjen, dvs. en familie fra Vikebygd og en fra Vats som holdt stand til fredagen.

 

 

 


 
 
Då er det bare å glede seg til neste år, håper vi som klubb(er) klare å stille med flere lag til neste år. Vi har sett mange fotballkamper og heiet på alle de lokale lagene, men det hadde vært enda kjekkere å hatt flere lag fra egen klubb som vi kunne fulgt. Dette er en kjempestor opplevelse å få være med på, og vi tror at spillerne trenger slike opplevelser å se frem mot for at vi skal få beholde så mange som mulig lengst mulig i fotballen....

 

 

Hilsen en fornøyd gjeng som håper på Norway Cup til neste år og.

 http://fotball.vikebygd.org/#47

 

....Vikebygd.org...

Siste endring 14. august 2010
LES / SKRIV i GJESTEBOKA
Vikebygd.org som startside
Soknerådet og kyrkja
FOTOALBUM frå Vikebygd

Andre nyhende:

Norway Cup 2010
Vikebygdfestivalen 2010
Speidarane på landsleir
Kraftverk reiser seg
Det 110. stemnet på Vikestølen
Dugnad på Vikestølen
Loppemarked
St.Hans på Bryggjebakken
Slutt for Kvamsåsen Rundt
Næringspris til Kjell E Gangstø
Kva namna fortel
100 born i Skule & Barnehage
Sagbruket på Bjordal
Nasjonaldagen 17. mai 2010
Dugnad ved kyrkja
Båthamna
Vikesprinten
Konfirmasjon
Orienteringsløp
Kraftproduksjon
Lekter i opplag
Møte i Grendautvalet
Korpskonsert og kafe
Radonalarm i barnehagen
Basar og årsmøte
Vik kraft klar for vasskraft
ÅRET 2010

Vêrvarsling:

10 dagars varsel - som pdf
VÊRVARSEL frå VIKEBYGD
VÊRVARSEL for Nordabygda
VÊRVARSEL for Trovåg, YR.no

Vikebygd i Media:

NYHENDE FRÅ VIKEBYGD
NYHENDE FRÅ VINDAFJORD
NYHENDE FRÅ GRANNAR
NYHENDE FRÅ Hgsds Avis 
NYHENDE minutt for minutt 

Kyrkjeinfo:

ORD FOR DAGEN  
Gudstenestelista 

Kyrkja treng vedlikehald
Soknerådet informerer
800 år med kyrkjer i Vikebygd 
Tripp Trapp på bedehuset 
Det 108. Vikestølsmøtet2008 
Boka om Vikestølen på nett. 

Kultur - Historie:

Plassabakeriet i Vikevik
Bygdeturisme og gardsmat

800 år med kyrkjer i Vikebygd 
Historiske kjelder

Fotoalbum frå Vikebygd

Nabobygdene:

Bjoa grendeside
Skjold grendeside
Vats grendeside
Sandeid grendeside
Vikedal grendeside
Vindafjord kommune
Spel
Bubble shooter
Quick Fire Pool

   Det skjedde i året: 
2006
2007
2008
2009 
2010

Informasjon om Vikebygd. Bygda som ligg
ved Ålfjorden i Vindafjord Kommune i Nord-Rogaland.
 
--------------------
Har du ynskje om å få lagd link herfrå til gode Vikebygd sider,
så send ei melding om dette til Steinar Skartland, eller 
Tilbakemeldingar om websida HER.

 

kvamsen.vikebygd.org
kyrkja.vikebygd.org
speidaren.vikebygd.org
skartland.vikebygd.org  


Ein ikkje-kommersiell, idealistisk nettstad for Vikebygd.
  Formålet med denne nettstaden er å gje oppdatert informasjon  om kva som skjer i Vikebygd.  Dersom lokale grupper ynskjer å få leggja ut informasjon om sitt lag eller foreining så ta kontakt
med eigar av domenet 'vikebygd.org': Steinar Skartland.


Web-Ansvarleg:  Steinar Skartland 
5568  VIKEBYGD. 

Tlf 53769128 -Mobil 908 73 170
steinar.skartland@vikebygd.org